U bent hier

Toegang patiënt laboratoriumresultaten via het collaboratief zorgplatform (CoZo)

20-06-2018

De overheid legt sterk de nadruk op het recht van de patiënten om hun medische gegevens te kunnen raadplegen. Om tegemoet te komen aan dit recht, worden de toegangsmodaliteiten voor de patiënt gewijzigd op CoZo.

Bovendien is sinds de vernieuwde privacywetgeving, het e-mailen van persoonlijke en medische gegevens een delicate zaak geworden. Het laboratorium kan het rapport dus niet meer via e-mail naar de patiënt sturen. Als alternatief raden we de artsen aan hun patiënt door te verwijzen naar het CoZo platform om hun resultaten te raadplegen.

Vanaf maandag 25 juni 2018, zal het Centrum voor Medische Analyse de resultaten op CoZo openzetten voor de patiënt met een vertraging van 3 werkdagen.

De patiënt zal naast toegang tot de administratieve functies zoals therapeutische relaties, dossierlogging, geïnformeerde toestemming, medische beelden, vaccinaties en medicatieschema’s, vanaf 25 juni ook toegang hebben tot zijn laboratoriumresultaten.

Als arts kan u, via de CoZo website (www.cozo.be), de toegang dichtzetten op het niveau van een individueel rapport door het wijzigen van de kleur van het hangslot.

Kleur hangslot

Aan de kleur van het hangslot in de linker kolom kan u zien welke resultaten uw patiënt kan raadplegen.

Groen slot:

  • Resultaat is zichtbaar voor de patiënt
  • Resultaat kan door arts gesloten worden voor de patiënt door op het hangslot te klikken 

Rood slot:

  • Resultaat is niet zichtbaar voor de patiënt
  • Resultaat kan door arts open gezet worden voor de patiënt door op het hangslot te klikken 

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of opmerkingen.