U bent hier

Update | SARS-CoV-2 (COVID-19): Praktische verwerking

20-10-2020

Wegens de enorme toename van het aantal aanvragen voor Covid-19 – PCR analyses (door het stijgend aantal nieuwe infecties en het stijgend aantal aanvragen in functie van reizen), is het mogelijk dat de resultaten vertraging oplopen. Wij doen ons uiterste best om de toegenomen vraag zo goed mogelijk te verwerken. Van zodra een PCR resultaat gekend is, wordt dit onmiddellijk gerapporteerd aan u en aan Sciensano voor contact tracing doeleinden.

Voor wat betreft de praktische verwerking:

  • Indien u de voorkeur heeft te werken met een papieren aanvraag, vragen wij u om de Covid-19 – PCR formulieren zo veel mogelijk via MyTools (of telefonisch) te bestellen. Onze voorgedrukte aanvraagformulieren via MyTools zijn specifiek ontworpen om een vlotte en correcte administratieve afhandeling van uw aanvraag te garanderen.
  • Indien u digitaal uw aanvragen doet, kan u gebruik maken van de handige iPatient tool, die u onmiddellijk kan selecteren tijdens uw aanvraag/MyRequest in MyLab. Via iPatient kan u de Covid-19 resultaten automatisch, snel en beveiligd mailen naar uw patiënt. De patiënt zal meteen een e-mail ontvangen met een login. Van zodra het resultaat gekend is, zal de patiënt dit onmiddellijk kunnen raadplegen. Algemene informatie over iPatient leest u in onze nieuwsbrief iPatient. Meer informatie over het gebruik van iPatient bij een Covid-19 aanvraag kan u terugvinden in het document in bijlage.

Voor info in verband met de nieuwe gevalsdefinitie en testing, verwijzen we u graag door naar de website van Sciensano.